Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Tılda Swınton ‘kadim kişi’ rolüne karşı koymak imkansızdı

Marvel evreninin en gizemli çizgi roman kahramanlarından 'Doktor Strange'in beyazperde macerası, sinemaseverleri görsel bir şölene davet ediyor. Filmde 'Kadim Kişi' rolünü canlandıran akademi ödüllü oyuncu Tilda Swinton, filmle ilgili GÜNAYDIN'a konuştu...
Sizi bu role çeken ne oldu?
Marvel sinema evrenine katılmak üzere davet edilmem, benim için harika bir şey. Onlar, birlikte oynamaktan çok mutlu olacağım bir aile. Ve tabii ki 'Kadim Kişi'ye karşı koymak imkansızdı. 'Doktor Strange'in dünyasını bilmiyordum ama bana tarif edildikten sonra çok ümit verici olduğunu düşündüm.
Çizgi roman okur musunuz?
Bu filmden gelen teklifi kabul ettikten sonra birkaç tane 'Doktor Strange' çizgi romanı okudum.
'Kadim Kişi' nasıl evrim geçiriyor peki?
Marvel'in en büyük ayrıcalıklarından biri; sürekli olarak yeni film uyarlamaları yapmaları. Uyarlamada belirli bir esnekliğe sahip oluyoruz çünkü kaynak malzeme o kadar belirgin tanımlanmış olmuyor. Bu düşünceyle, kendimizi özgür, uçuyormuşuz gibi hissediyoruz. Marvel evrenindeki en güçlü varlıklardan birini, bir kadın olarak, hem de 20'lerini geçmiş bir kadın olarak hayal etmiş olmaları gerçekten çok hoşuma gitti.
'Kadim Kişi'nin dış görünüşüne nasıl karar verildi?
'Kadim Kişi' için çok akıcı, belirgin olmayan ve eskimeyecek detayları bulunan bir görüntü istedik. Ne genç, ne de yaşlı olmalıydı: yani yaşsız. Sonunda son derece ham, süssüz ve modern ama geçmişe aitmiş gibi bir his de yaratan ebedi bir görüntü seçtik.
Rolünüz için araştırma yaptınız mı?
Çok antik ve çok çok bilge olmak için mi? Hayır, pek sayılmaz! Sadece nasıl olabileceğini düşündüm. Sonsuz bir zekası olan birine dönüşmek için inanılmaz bir değişim gerekiyor. Bu nedenle süper esnek ve sakin olmam gerektiğini fark ettim.
'Kadim Kişi'nin hareketleri için herhangi bir eğitim aldınız mı?
Olağanüstü yetenekli bir dublör takımı ve bir grup profesyonel dövüş sanatları uzmanıyla birlikte çalıştık. Bunun yanı sıra el hareketlerini de harika bir tutting uzmanı olan Ulian Daniels'den öğrendik.
Seyirci filmden ne beklemeli?
Bu kesinlikle çılgın bir yolculuk. Üst düzey, özel efektlerden hoşlanan insanlar için gerçekten heyecan verici bir macera.
Derinlere inip sadece bencil bir pislik olmadan, hayatı insanoğluna hizmet edenlerin hikayeleriyle ilgilenenler çok mutlu olacaklar. Ve Katmandu'ya gitmek isteyip ama uçak parasını karşılayamayanlar sadece bir sinema bileti karşılığında muazzam bir yolculuğa çıkacaklar!

'DOKTOR
STRANGE'TEN İLGİNÇ DETAYLAR
Marvel'in 'Doktor Strange' filminin çekimleri Londra, New York, Katmandu ve Hong Kong'da yapıldı.
Filmde 'Doktor Strange'in cerrah olduğu sırada kullandığı arabası Lamborghini'ydi. Film için altı ayrı Lamborghini kullanıldı.
Benedict Cumberbatch, canlandırdığı 'Doktor Strange' karakterine hazırlanırken vaktinin büyük bölümünü sinir cerrahlarını inceleyerek geçirdi. Yönetmen ve görüntü yönetmeniyle birlikte New York'taki ameliyathaneleri ve acilleri ziyaret etti.
Hong Kong sokakları en zor aksiyon sahnelerine evsahipliği yaptı. Yıkım sahnesi için 350 ton gerçek moloz kullanıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA